2018: Muinaslugu Eestimaa loodusest

ÕF sEst
Tallinna Reaalkool
Kodumaiste taimedega epoksüüdvaigust ehted

Firma liikmed: Elisabeth Kikas, Hanna Liisa Rebane, Mari Raidma, Helin Kuldkepp, Frederika Frey

Viis tüdrukut tegid imeilusaid ehteid ning kui nad vaid oma boksiga väljas olid, müüsid nad ära kõik ning nõudlust oli veelgi. Eestis selliseid tooteid eriti ei müüdud. Ainus firma, kes neid tegi, oli paraku just ERMis, kus võistlus toimus, need müüki pannud, kuid ei žüriil ega teistel võistlejatel ei olnud aega muuseumi müügiletti külastada. See firma on aga üsna väike tegija, seega turul kohta oli.

sEst võitis eelkõige oma kauni toote ja siira esinemisega. Rahvariietest tüdrukud kandsid heade ja kõlavate häältega ette oma lugu, saateks kaunis loodusslaidid.

Euroopa võistluseks, mis sel ajal toimus Serbias, ei olnud mõtet seda kontseptsiooni muuta, kuna oli selge, et ilu müüb ennast suures osas ise. Vaja oli teha ilus aruanne, ilus esinemine ja ilus boks. Ehetega ei ole Euroopas võidulootus väga suur, küll aga on vaja püsida konkurentsis ja jõuda välja rangelt saladuskatte all valitavasse finaalvõistlusesse.

Sellega sai sEst ka hakkama. Lavaesinemine oli nii hea, et hilisemas mitteametlikus tagasisides kõlas läbi see, et sEst oli korra ka auhinnaliste kohtade arutelul! Tubli saavutus ehete müügiga. Kohta siiski ei tulnud, küll aga tuli boksivooru viimase 15 minuti jooksul vihm ja me tänasime õnne, et seekord arvuteid või muid vihma kartvaid asju ei olnud vaja kaitsta.

Kahju oli tüdrukutest seepärast, et nad said osaleda senini Euroopa kõige halvemini korraldatud võistlusel. Aga kogemus seegi.

Žürii ametlikus tagasisides mainiti eriti ära tugevat meeskonnatööd.

Previous
Previous

2019: Juuksehooldus lööb laineid Eestis ja Euroopas

Next
Next

2017: Eesti saadab Euroopasse prügikasti, kuid mitte ainult!