2016: Aasta suurima käibega firma jääb alati teiseks, kuid mitte sel aastal

ÕF Spoony
Vanalinna Hariduskolleegium ja Gustav Adolfi Gümnaasium
Šokolaadilusikad

Firma liikmed: Juhan Kokla, Christopher Roosla, Kaspar Kuus, Hannah Segerkrantz

Kesk-Euroopas üsna levinud toode, Eestis senini olematu. Spoony tabas tühja turu ja asus tegutsema. Ega see nii lihtne olnudki, täpselt oli vaja välja selgitada, milline peab olema koosseis, kui kaua tuleb kuumutada jms, et lusika külge kinnitatav šokolaadikuubik ikkagi piimas hästi lahustuks. Spoony seda ka tegi ja saavutas oma lusikaid müües uue ametliku Eesti rekordi – saadi täis õpilasfirmale lubatud 16 000 euro piir.

Siit ka see Eesti võit tuli, kuigi mitte kergelt. See oli aasta, kus tugevaid tegijaid oli mitmeid ning kindlat võitu ei osanud ennustada kellelegi. Õpilasfirmade tugevust näitab seegi, et praeguseni tegutseb neist veel vähemalt kaks pärisfirmana ning kumbki nendest kahest ei tulnud esikolmikusse!

Spoony tuli. Kaasa aitas silmapaistvalt hea meeskonnatöö ja sära tegijate silmades. Muidugi oli oma osa ka käibel ning tegevuse aktiivsusel.

Õnne ei olnud noortel aga sellega, et šokolaadi tuli minna Euroopa võistluse raames pakkuma ei kuhugi mujale kui  šokolaadimaale Šveitsi. Ja žüriis oli kaks Šveitsi kohtunikku ja üks Belgia oma. Nii see auhinnaline koht saamata jäigi, kuigi siingi rääkis pärast Läti esindaja žüriis, et Spoony oli olnud ka teise koha arutelus, aga žürii esimees ei toetanud seda valikut. No ei tule šokolaadimaale niisama kergelt šokolaadi müüma! Tagasisides öeldi, et puudu jäi innovatsioonist, aga see oli otsitud põhjus, kuna teooria ütleb, et ka kohainnovatsioon on innovatsioon. Innovaatilised olid ka Spoony võistluse tarbeks tehtud meelusikad, need aga Euroopasse ei jõudnudki, kuna iga innovatsioon ei ole hea innovatsioon.

Aga kogu tegevusaasta oli meeleolukas ning võistlus Spoonyga tore. Võistluspinget alandati viimasel päeval paadisõiduga Lucerne’i järvel ning koju saabuti juba õitsvas meeleolus.

Previous
Previous

2017: Eesti saadab Euroopasse prügikasti, kuid mitte ainult!

Next
Next

2015: Eesti noorte käekell vallutab Euroopa peaministrite südamed