2015: Eesti noorte käekell vallutab Euroopa peaministrite südamed

ÕF Wooch
Miina Härma Gümnaasium
Puidust käekellad

Firma liikmed: Henri Hallik, Magnus Loos, Roland Sirg, Meelis Pihlap 

Woochi puidust käekellad olid kaunid, aga nende tegemine oli aeganõudev ning mitmedki kliendid pidid neid päris pikalt ootama. Õpilasfirma andis neile hulgaliselt kogemusi tootmises, turunduses, aga ka selles, et kõiki inimesi ei saa usaldada. Õpilasfirma Eesti võistlus võideti üsna tasavägises võistluses Haapsalu on-line muusikaõpet pakkuva õpilasfirmaga. Peaministri külastusel kingiti Woochi kell ka peaminister Taavi Rõivasele, kellele kell (ja kogu õpilasfirma programm) nii väga meeldis, et ta kinkis selle ka tollasele Itaalia peaminister Renzile ja pisut hiljem ka Gruusia peaminister Irakli Garibašvilile. Kõik need kolm olid Euroopa noorimad peaministrid. Esimesena kaotas oma koha Garibašvili, siis Taavi Rõivas ning 2016. aasta lõpus ka Renzi. Juhus või kella maagiline võime?

Woochi poisid leidsid võistluseks kiirema poolmehhaniseeritud tootmise, mis suurendas nende võimekust 14 korda. 2 kella õnnestus saata ka  Eesti muude toodete hulgas Itaaliasse maailmanäitusele, paraku varastati seal üks ära! Tähendab – nõudlust oli!

Euroopa võistlusele Berliini sai seekord kaasa võtta boksikaunistuseks ja klientide meelitamiseks nii kännud kui ka sammal ja põdravorstid. Kõik laabus seal suurepäraselt ning auhinnaline koht ei olnud sugugi välistatud. Ometi seda ei tulnud. Hilisem tagasiside žürii sekretärilt oli, et žürii ei uskunud, et enne mehhaniseerimist suudeti toota nii palju, kui kirjas oli. Õppetund: äris ei piisa sellest, et olla aus. Vaja on ka aus näida!

Wooch töötab siiani ning on Eestis üsna tunnustatud puitkellabränd. On saadud endale ka konkurente, aga see on heade ideede paratamatu saatus!

Previous
Previous

2016: Aasta suurima käibega firma jääb alati teiseks, kuid mitte sel aastal

Next
Next

2014: Võidab see, kes lahendab reaalse probleemi