2014: Võidab see, kes lahendab reaalse probleemi

ÕF Teamo (DK Koolitus)
Õismäe Vene Lütseum
Suhtlemiskoolitused algklasside õpilastele

Firma liikmed: Dina Tanaga, Dajana Grassmann, Karina Kabrits

Õpilasfirma sai alguse nii omaenda mälestustest kui ka ühe liikme venna raskustest suhtlemisel koolis. Tüdrukud töötasid välja aktiivkoolituse kava, küsisid nõu mitmetelt psühholoogidelt, katsetasid seda koolis ning lõpuks olid turule tulekuks valmis. Kuna seda teenust ei saanud nende arvatest laadal müüa, pakkusid nad seal hoopis näomaalinguid, millega oli raske silma paista. Nii kujuneski nendest Eesti õpilasfirmade „must hobune“ – enamikele pealtvaatajatele ja ka osalejatele täielik üllatus. Võitu oodati hoopis Reaalkooli õpilasfirmalt Sants või 21. kooli EasyClipilt.

Žürii oli aga teist meelt. Teamo (tollal veel DK Koolitus) tugev külg oli tõelise vajaduse rahuldamine. Suur osa lapsevanemaid tundis, et nende lastel on algklassides kooli ja nii suure hulga võõraste lastega raske kohaneda ning nad olid nõus maksma päris head hinda noortele, kes lastele abi pakuvad. Teine tugev külg oli koolituste läbitöötatus ja koostöö psühholoogidega. Teamo vastused žüriile näitasid, et nad teavad, mida teevad.

Sel aastal toimus Euroopa võistlus Eestis. Ettevalmistamiseks ei olnud nii palju aega kui tavaliselt, aga siiski sai töö tehtud. Teamo kõige nõrgem külg oli vähene silmatorkamine laadavoorus. Sinna välja mõeldud tegevusmängud aitasid pisut, kuid ilmselt oleks laat vajanud veelgi suuremat tähelepanu. Siiski läks võistlus hästi, saadi parima ärimudeli auhind. Pärast kostus žürii sekretäridelt, et hindajate hulgas oli neidki, kes pidasid Teamot Euroopa parimaks firmaks, kuid nende hääl ei jäänud kostma. „Neil lihtsalt endal ei ole vist lapsi,“ ütles meie neide toetanud žüriiliige oma kaashindajate kohta.

See hea idee paraku ei jäänud firmana ellu. Piigadel olid oma tuleviku suhtes juba suuresti plaanid tehtud. Kiusamisvaba kool täidab pisut seda tühimikku, kuid kindlasti leiaks Teamo ärimudel ka nüüd tasuvat rakendust.

Previous
Previous

2015: Eesti noorte käekell vallutab Euroopa peaministrite südamed

Next
Next

2013: Suured sigadused toovad teistkordselt Euroopa võidu Eestisse