2011: Ärimeeste seljavõit uut moodi sokiäris

ÕF SockMe
Tallinna 21. Kool
Mobiilisokid

Firma liikmed: Kristjan Kangro, Karl-Alexander Sepp, Artur Luhaäär, Carl Erik Puskar, Airiin Kadakmaa

Puutetundlikud mobiilid olid just laiemalt levinud hakanud ja poistel tuli nende enda meelest maailma muutev idee hakata nende kaitsmiseks tootma Suva sokivabriku praaktoodetest nn mobiilisokke. Kuna neist endast õmblejat ei olnud, palgati tavatöödele klassi kõige vaiksem ja pisem piiga Airiin. Airiin õmbles, müüs, tassis suured koeratoidukotid varjupaika, kui poisid oma kasumist annetada otsustasid. Poisid olid juhid, Airiin tööline.

Tegevus oli SockMel agar ja intensiivne. Müüdi, kus müüa andis mardilaadast Läti laadani välja. Käidi esinemas televisioonis, tehti teistes koolides promotööd õpilasfirma programmile, sõltumata sellest, kas kool asus Tallinnas või Hiiumaal. Neid võis näha kõikjal. Nii nad võistluse oma roosade mobiilisokkidega (siiski oli teisigi värve) võitsidki.

Ja siis läks firma areng tõeliselt lahti. Kuidagi tuli välja, et väike Airiin joonistab, ja joonistab väga hästi ja kiiresti. Suudab paari minuti jooksul teha inimesest Jaapani animastiilis äratuntava portree. See muutis õpilasfirma toodet, olemust ja sihtrühma. Oma portreega mobiilisoki sai president Ilves, JA Europe juht Caroline Jenner ja mitmed teisedki. Äri läks hästi. Airiin loobus õmblemisest, mis polnudki tema tugevaim külg ja temast sai õpilasfirma disainer. Euroopa võistlustel kuulsid poisid žüriiruumist lahkudes üht kohtunikku ütlemas: „Milline oivaline … tüdruk!“ Hiljem imestasid poisid isegi, et ühel momendil hakkas justkui terve firma edu sõltuma eelkõige Airiinist!

Koht jäi saamata, kuigi üks žüriiliige ütles, et oldi teise-kolmanda koha arutelul. Mis siis juhtus? Kui Oslos õpilasfirmad riigilippe sisse kandsid, teadustas Norra noor päevajuht riike ja nimesid ja asendas nagu poolkogemata o-tähe a-ga.

Hiljem, kui firmajuht Kristjan käis teistele õpilastele nõu andmas, oli tema soovitus: „Mõelge enne, kui panete firmale kahtlase kõlaga nime. See võib maksta nii võistluste koha kui ka äritehingu mõne tõsise firmaga!“

Kokkuvõttes tuleb SockMe kohta öelda, et hea, et nad mobiilisokkidega ei jätkanud. Neid ootavad märkimisväärsemalt kõrgemad lennud!

Previous
Previous

2012: Perekond Kangrole jäi möödunud aasta võidust väheks

Next
Next

2010: Kuidas viia suurem kogus autorehve lennukiga Sardiiniasse?