2010: Kuidas viia suurem kogus autorehve lennukiga Sardiiniasse?

ÕF Rolling Art (Pääsuke)
Tartu Kunstigümnaasium
Rehvides tumbad

Firma liikmed: Sander Sõna, Üllar Kivila, Rait Rahu

Pääsuke muutis Euroopa võistluste eel kergema häälduse huvides muutus Rolling Art’iks. Eesti võistlusel, mis toimus Valgas, oli raske ennustada võitjat, aga huvitav toode – rehvidest tumbad – viis esikohale just Tartu Kunstikooli Pääsukese. Eestis oli toote vastu päris elav huvi, aga transport tellijani oli paras pähkel 11. klassi poistele. Kuidagi tuldi ka sellega toime, aga kuidas viia tumbad Sardiiniasse, kus Euroopa võistlus toimus?

Kontakteerumine Itaalia võistluste vabatahtlike, vilistlastega, andis kindla lubaduse, et nemad muretsevad meile rehvid, millest poisid kohapeal tumbad teevad, ja meie võime rahuga odavlennu ja pisipagasiga Sardiiniasse lennata.

Teatavate seiklustega teel (8 tundi hilinenud AirBaltic + lahkunud EasyJet) jõudsime siiski kohale. Juba lennujaamas kohtasime esimesi vabatahtlikke, kes olid meile tohutu üllatus. Nad ei teadnud millestki midagi, kõige vähem meie rehvidest. Ainus, mida neist kõige taibukam öelda oskas, oli: „Võtke takso“! Õnneks olime ise ühe autoremondikojaga ühendust võtnud ja sealt poisid need rehvid saidki. Nüüd aga tuli neil geniaalne idee proovida oma Make-It-Yourself juhendeid ja lasta JA töötajatel Kerstil ja Epul need tumbad drelli ja hiiglaslike mutritega kokku panna. Ime mis ime, tumbad saidki valmis ja poisid võisid rahulikult võistlema asuda.

Aga ega edasigi asi päris libedalt läinud. Üks pääsupoiss ei olnud koolis üldse inglise keelt õppinud, aga meeskonnatöö demonstreerimine eeldas kõigi osalust. Poiss võttis kuu aega enne tulekut keelekursusi, õppis pähe lavaesinemisel talle usaldatud laused, millest viimane, õpikogemust iseloomustav oli: „Löön inglišš!“.

Stendivoor toimus väljas, et ka kohalikud osta saaksid. Kõik oleks olnud kena, aga väljas oli 41 kraadi sooja ja meie kõrvalboksis otsustasid sakslased oma boksi kaunistada kompositsiooniga mullasest samblast ja tont teab kust välja võetud jääst. Loogiliselt hakkas sealt juba 5 minuti jooksul mudane vesi meie tumbade poole valguma. Tõsta neid ei olnud kuhugi, aga ega neid keegi seal ei ostnud ka. Tänavalt mööblit ei osteta.

Tumbad kinkisime hotellile. Loodame, et nad rõõmustasid. Sardiinia võistlus oli lootusetult halvasti korraldatud, aga siiski huvitav ja poisid tulid kenasti toime. Kohta ei saanud, aga sooritus oli suurepärane!

Previous
Previous

2011: Ärimeeste seljavõit uut moodi sokiäris

Next
Next

2009: Eesti esimene võit Euroopas - idee, millega võiks võita tänagi