2007: Oli jagamise aasta

ÕF Glove (KMP 24/7)
Tallinna 32. Keskkool, Gustav Adolfi Gümnaasium ja Mustamäe Gümnaasium
Sõbrakinnas

Firma liikmed: Mari-Liis Poolak, Krista Palder, Pille-Riin Vackermann

Õpilasfirma Glove kolmes  erinevas koolis õppivaid tüdrukuid ühendas ühine minifirma tegemine Nõmme Põhikoolis. Tüdrukud kudusid alguses ise, hiljem aga aja- ja vilumuste puudumisel tellisid pensionäridelt, sõbrakindaid, milles ühes kindas saab olla kaks sõbrakätt, kuna kindal on kaks käeauku. Toode oli huvitav ja tõmbas nii palju tähelepanu, et üks mitte kõige ausam ajakirjanik avaldas lehes isegi õpetuse, kuidas seda kududa. Ta küll ütles, et mõtles ise selle välja, kuid silmade arvud klappisid täpselt Glove’i tüdrukute kinnastega. Tüdrukutele jäi vaid soovida: tere tulemast pärismaailma!

Sellest seigast ei lastud ennast segada ja usin tegevus viis Tallinna Lennujaama sotsrealistlikus saalis toimunud võistlusel esikohale. Esikoht aga omakorda saatis tüdrukud Berliini Euroopa võistlusele.

See oli esimene õpilasfirma, kus JA Eesti hakkas intensiivselt sekkuma ettevalmistusprotsessi, et kogu võistlejate potentsiaal saaks kasutatud. Esimese sammuna muutus õpilasfirma nimi Glove’iks (enne KMP 24/7), tunnuslauluks valiti biitlite “Love is All You Need”, lööklauseks “gLove is all you need”. Ilmselt just õpilasfirma terviklikkus tõi vaatamata täiesti ebaõnnestunud boksikujundusele kaasa taas teise koha. Caroline Jenner rääkis laval muutunud Eestist (tema 1993. aasta Eesti külastusel väitis üks JA nõukogu liige, et eestlased ei ütle: „I love you!“ Äärmisel juhul: „I like you!“), kus noored avalikult armastust propageerivad. Aga ilmselt aitas edule kaasa seegi, et kaasa löödi kõikjal, kus oli vabatahtlikke vaja. Nii jäädi meelde nii konkurentidele kui ka žüriile. Paistab, et ikka veel ei olnud me  võitudega harjunud, kuna kui Glove teise koha puhul lavale kutsuti, ei pannud me seda oma lõbusas tujus isegi tähele ja kutset tuli korrata!

Selle kindaga võiks õige turundustööga nüüdki koha saada.

Previous
Previous

2008: Kui võistluskäiku hakkavad mõjutama kadunud püksid

Next
Next

2006: Kes ütles, et mahlapaki sees ei võiks olla midagi muud? Näiteks raha!