2006: Kes ütles, et mahlapaki sees ei võiks olla midagi muud? Näiteks raha!

ÕF Volli
Tallinna 21. Kool
Mahlapakenditest rahakotid

Firma liikmed: Sander Saar, Regina Soop, Ennika Võrk

Roheline taaskasutusidee tuli Sandril ning selle asemel, et kutsuda kampa oma klassivennad, vaatas Sander koolis ringi tõelise ettevõtja pilguga: kes oleksid tema õpilasfirma tegevuses kõige paremad ja tulemusrikkamad kaasalööjad. Ta ei eksinud Reginat ja Ennikat firmasse kutsudes. Töö läks käiku kohe, kuid esimene tagasilöök tuli juba sügisel, kui ajalehes ilmus artikkel, et ka Tartu tudengid teevad mahlapakenditest kotte. Mentori soovitusel anti Patendiametisse sisse avaldus ja kaitsti kasulik mudel. „Mitte selleks, et teisi takistada oma kotte tegemast, vaid selleks, et keegi teine ei saaks meid takistada,“ ütles Sander. Koolisööklasse seati üles mahlapakendite kogumiskastid, osaleti võimalikel laatadel. Ise koguti raha ka Rumeeniasse Euroopa laadale sõiduks.

Eesti võistlus, mis sel aastal toimus Narva Kolledžis, võideti napilt õpilasfirma Pulk ees. Kuna Volli oli kolmeliikmeline, võit oli napp ning sõidutoetust õnnestus juurde saada, tulid Šveitsi Interlakenisse kaasa ka teiseks jäänud poisid, kes võistlusel agaralt Vollile promo tegid ning igati kaasa aitasid. Esimesena läks lavale Volli, kelle esinemine oli üllatav ja veenev. Esinemise nalju saatsid naerupahvakud ning vaheajal ümiseti nende lavale tuleku muusikat.  Volli võitis taas teise koha ja sai lisaks preemia ka Hewlett Packardilt sotsiaalse tundlikkuse eest.

Ajad on muutunud ja õpilasfirmade tooted muutunud järjest keerukamaks. Praegusel ajal mahlapakenditest rahakottidega tõenäoliselt kohta ei saa, aga iga asi peabki olema omal ajal!

Previous
Previous

2007: Oli jagamise aasta

Next
Next

2005: Nutikate poiste nutikas idee