2004: Karvased hiired toovad Euroopast teise koha

ÕF R@
Tsirguliina Keskkool
Karvastatud arvutihiired

Firma liikmed: Anne Alamets, Mart Jallai, Marek Vares, Martin Anier, Vassili Gaistruk, Pille Granovski. Euroopas käisid Anne, Mart, Marek ja Pille.

Õpilasfirma R@, karvastas arvutihiiri, pani neile silmad, kõrvad ja vurrud. Eesti laadal paistsid nad silma erilise rotipuuri stendiga, Norra laadal müüs laia naeratusega Mart JA Europe juhile Caroline Jennerile minimalistliku müügikõnega: „See…Rat…Buy!“. Eesti võistlusel läks tugevaks jõukatsumiseks õpilasfirmaga 4Poega (pärisfirmana Realister), aga lõpptulemusena leidis žürii, et Euroopa võistlusel on arvutihiirtel kergem silma paista. Ettevalmistamisel tuli esimest korda hiljem legendaarseks muutunud õpetaja Marekile appi Madis.

Vaatamata eelmise aasta kolmandale kohale ja tugevale ettevalmistusele ei julgenud keegi Euroopas kohta oodata, kuid pingutused koos teise kohaga tulid eelkõige ilmselt tugeva ja silmatorkava meeskonnatöö tõttu. Meelde nad igatahes jäid, kuna kui sügisel otsis Euroopa Komisjon ettevõtlushariduse promofilmi jaoks õpilasfirmasid, siis ütles Caroline Jenner ajaloolised sõnad: „Kindlasti R@ Eestist. Ja esikoha võiks ka võtta. Kas keegi mäletab, kes võitis?“ Tähendab, tegelik võitja oli R@.

Neist võiks kirjutada palju, kuna see on kindlasti ajaloo üks seiklushimulisemaid õpilasfirmasid, aga kõike ei jõua ja seetõttu vaid üks seik veel. Leidnud internetist teate, et on võimalik osaleda Prantsumaal toimuvaks võistlusel Student Innovation Competition Innovact, siis sinna oma andmed ka saadeti. Üllatus, üllatus! R@ sai esimese eripreemia ja kutse kohale tulla. Odavama sõidu soovil sõideti kohale teel mitu korda seisma jäänud autoga ning hilinemise tõttu ei saadud enam boksi. See aga oli tohutu kergendus, kuna kohapeal selgus, et kõik teised osalejad ja auhinnasaajad olid erinevate Euroopa ülikoolide doktorandid. Kui aga EuroNewsis võitlusest ülekannet tehti, särasid teleekraanidel vastu R@-i rõõmsad näod.

Teatud tingimustes ja tänapäevase tootearendusega ei oleks R@-i auhinnaline koht Euroopa võistlustel nüüdki võimatu.

Previous
Previous

2005: Nutikate poiste nutikas idee

Next
Next

2003: Idabloki riikide ajalooline kolmas koht - Eestile!